Važnost točnog informiranja od izričite je važnosti prilikom globalne zdravstvene krize. Putem različitih medija prenešeno je mnoštvo različitih informacija i predviđanja o tome koliko bi ova kriza mogla trajati. Nastojte se ograničiti na 2-3 informiranja dnevno i to isključivo sa nesenzacionalističkih mjesta kao što su razni portali ili internetski članci namjenjeni tome da vas njihov naslov privuče kako bi otvorili njihov sadržaj „Clickbait“. Pouzdani izvori relevantni za RH su internetske stranice HZJZ te novootvoreni portal vlade RH:

https://www.hzjz.hr/priopcenja-mediji/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.koronavirus.hr/

Kako mogu zaštititi svoje dijete od COVID-19 infekcije?

Možete potaknuti dijete da pomogne zaustaviti širenje COVID-19 podučavajući ih da rade iste stvari koje bi svi trebali raditi kako bi ostali zdravi.

Čiste ruke: često koristite sapun i vodu ili sredstvo za čišćenje na bazi alkohola

Izbjegavajte bolesne osobe (kašalj i kihanje)

Svakodnevno čistite i dezinficirajte površine s visokim dodirom u uobičajenim kućanskim prostorijama (npr. Stolovi, stolice s čvrstim naslonom, kvake na vratima, prekidači za svjetlo, uređaje za daljinsko upravljanje, ručke, stolovi, WC, sudoperi)

Perite predmete, uključujući plišane igračke koje se mogu prati, u skladu s uputama proizvođača. Ako je moguće, predmete oprati koristeći najtopliju odgovarajuću postavku vode. Prljavo rublje bolesne osobe može se prati zajedno sa stvarima drugih ljudi.